tiistai 19. marraskuuta 2013

Ja pimein.

Marraskuu, tuo kuukausista vauhdikkain! Ja pimein.

Tällä viikolla Katoavan maan 10. ja 11. esitys pe 22.11. ja la 23.11. klo 14. Tsekkailin kalenterista myös varaukset kevään yleisökeskusteluille, ne tulevat olemaan to 13.2. klo 19 ja ti 25.3. klo 14 esitysten jälkeen. Alustajat tuumin ensi kuun puolella. Tällä tietoa viimeinen (koti)esityksemme on la 5.4. Joulutauon jälkeen esitykset jatkuvat 30.1. Tahti hieman harvenee keväällä mm. kahden ison puolen uuden ensi-illan (Sovinto & Remonttijengi) takia. Hyvä, mukavan pitkä esityskausi jutulle kuitenkin tulossa.

Aloitan tänään myös seuraavan ohjaukseni harjoitukset. Jutun ensi-ilta on (todennäköisesti) Generaattorilla 6.2.2014. Se on pöytäteatteria, spiritistinen istunto ja eräänlainen rajanylitys. Henkien, magian ja mielikuvituksen teatteria. Yksityisiä, paljaita maisemia, mutta myös Afrikkaa, Meksikoa ja ulkoavaruutta. Elämäntanssia. Kolme karismaattista naisnäyttelijää - Kuvajan Karoliina, Piiraisen Niina ja Pitkäsen Mari - ja muusikkona maestro Juho Hannikainen. Solistinen rakenne, harjoittelen kunkin kanssa pitkälti kaksin.

Esityksen henkisenä alkukuvana toimii se, mihin Katoava maa päättyy - dementoitunut nainen kuolinvuoteellaan, elämänsä viimeisessä ja muistojensa ensimmäisessä huoneessa, muistojensa hiljentyneen meren äärellä, hetkeä ennen. Aika usein olen rakentanut prosessini täysin toisin - lähtenyt seuraavaan mahdollisimman kaukaa siitä, mihin edellinen päättyi. Nyt kokeilen tietoisesti toisin.

Äkkisyväksi aukeaa, uskoisin. Tiivis prosessi tulossa. Mutta ihanaa päästä hommiin! Lisää tästäkin joskus... tuonnempana :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti