tiistai 24. syyskuuta 2013

Noin kuudennen harjoituspäivän aamu

Nurkasta nurkkaan kasarihittien tahdissa, alun kertausta lämmittelymielessä, lihaa, elämää ja yllätyksellisyyttä Aika liikkuu -kohtaukseen ja ykkösen läpimeno pikapurulla.

Hyvä avausveto. Merkittävin työ näkyy selkeästi näyttelijäntyössä, kunkin henkilön maisema on syventynyt, herkistynyt, tarkentunut, ja jälki näkyy. Rytmi on jo kohtuuhyvällä tasolla ja ajatus välittyy. Miinuksina tämänpäiväisessä ajoittainen puskeminen ja lievä taaplailu: perusjuttuja tähän treenivaiheeseen. Äänen suhteen ollaan menty paljon eteenpäin ja tilaratkaisukin alkaa olla hiomista vaille näyttämökorokkeen tulon myötä.

Kiihkeä työvaihe alkaa näkyä myös harjoitusten ulkopuolella: palautuminen vie pidempään, jutusta irrottautuminen on vaikeaa, sälää riittää hoidettavaksi käsiohjelmateksteistä produktioon liittymättömiin pikkutöihin jne.

Omaan työhöni harjoituksissa huomaan, jälleen kerran, suhtautuvani kriittisin silmin. Treenitilanteet ja eritoten nähdyn ja tehdyn purut lipsuvat usein pitkiksi, ohjeistuksiltaan vaikeaselkoisiksi monologeiksi. Jos ajatus on kirkas näyttämön puolella, siitä on useimmiten kiittäminen jotakuta muuta kuin ohjaajaa. No, kunhan se kirkkaus jostain laskeutuu... :)

Päiviä on, monenlaisia, edessä yhä ja käsillä tässä. Illalla studiohommiin ja purkutöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti